Cím: 2490 Pusztaszabolcs, Hársfa u. 8.

magyar magyar  |  english english

Termény tisztítás, raktározás


Termény feldolgozási üzletágunk a szántóföldről beérkező magok elsődleges feldolgozását végzi. A bejövő tételek pótkocsinként mintázásra kerülnek, saját laborunkban vizsgáljuk, és a minősítés eredménye alapján kerülnek elhelyezésre a raktárak valamelyikében. A telephelyen 60t kapacitású digitális hiteles hídmérleg biztosítja a pontos elszámolás lehetőségét. Petkus szárírtóval és tisztítóval rendelkezünk, mely a legkorszerűbb kíméletes és energiatakarékos tisztítást és szárítást teszi lehetővé. Telephelyünkön összesen 14000 tonna raktár kapacitással állunk partnereink rendelkezésére, melyben silók és síkraktárak egyaránt megtalálhatók. Szárítóüzemünk tartályos gázzal üzemel, így mentes minden időszaki gázfogyasztás korlátozástól. Képesek vagyunk egyszerre akár két különböző növény befogadására és egy időben történő feldolgozására. De búza esetében például lehetőség van egyszerre akár három minőségi kategória zökkenőmentes betárolására. A fentiek alapján gyakorlatilag minden beszállítói (termelői) igényt ki tudunk elégíteni. Minőségi és mennyiségi elszámolásunk során nagy hangsúlyt fektetünk az átláthatóságra, így minden tételről a beszállítóval együtt lezárt mintát teszünk el a későbbi laborvizsgálathoz.

A telepen az anyagmozgatást teleszkópos rakodógéppel végezzük, így vevő partnereink részére gyors és nagy kapacitású kitárolási ütemezést tudunk garantálni. Mivel a legközelebbi dunai hajókikötő kevesebb, mint 10km-re található tőlünk, így gyakran szolgálunk ki közvetlen uszályrakodáshoz terményeket.

Külön kiemelendő, hogy mivel nagy mennyiségű és nagy értékű terményt tárolunk magtárainkban, így megfelelő biztosítással rendelkezünk. A beszállított és átvett terményekben esetlegesen bekövetkező elemi károk esetén a biztosító kártérítést fizet a termény tulajdonosa részére. Ez a lehetőség sajnos nem nevezhető általánosnak a mai magtári szolgáltatást nyújtó cégek körében.

 Szolgáltatási tarifáinkról bővebb felvilágosítást telefonon, e-mailben, vagy személyesen tudunk adni minden kedves leendő partnerünknek.