magyar magyar  |  english english

Gépi bérmunka, szaktanácsadás

 

Bérmunka üzletágunk szorosan kapcsolódik a szántóföldi növénytermesztés tevékenységünkhöz. Már a géppark fejlesztésének korai szakaszában nyilvánvalóvá vált, hogy a gépi kapacitásunk mintegy 50%-al meghaladja a saját igényünket – egyes gépeknél ez a szám közelít a 100%-hoz. A bérmunka azonban jóval több fölösleges kapacitások értékesítésénél. Egyrészt, mert közben nagy igény merült fel ezen szolgáltatásunkra, másrészt mert mi komplett szakmai irányítással egybekötve végezzük a tevékenységet. A termőföldek tulajdonosai sokszor nem kapcsolódnak az agráriumhoz, nem helyben lakók és nem is kívánnak a termeléssel foglalkozni. Számukra két megoldást is tudunk biztosítani földjük eredményes hasznosításához: a földbérletet, és a bérművelést. Utóbbi esetben lehetőséget adunk akár a komplett inputanyag (műtrágya, vetőmag, növényvédőszer) és művelési igény megfinanszírozásához, így partnereinknek lehetősége van a termésből megfizetni az egész éves művelés költségét. Ezzel a megoldással gyakorlatilag úgy hasznosíthatja földjét, hogy év közben nem szükséges pénzt befektetnie hozzá.

A mezőgazdaságban az időjárási kitettség magas szintű, a hozamok nagyban függnek az adott év éghajlati viszonyaitól. Mi azonban büszkék vagyunk arra a tényre, hogy az elmúlt 20 évben még a legrosszabb években is minden esetben hasznot tudtak realizálni a velünk műveltetők. Köszönhető ez a szigorú technológiai fegyelemnek, illetve annak hogy igyekszünk mindent optimális időben elvégezni a földeken.

Szolgáltatási csomagunk nem áll meg pusztán a föld megművelésénél. Kérés esetén tudunk gazdálkodási naplót, permetezési naplót, illetve komplett adminisztrációt biztosítani partnereink számára. A folyamatosan változó jogszabályi környezetben is biztosak lehetnek benne, hogy földművelésük megfelel minden törvényi előírásnak, és nem mulasztanak el egyetlen fontos jelentést sem a felügyeleti szervek felé. Az adminisztratív feladatok irányítását cégünk egyik tulajdonosa irányítja, aki maga jogász végzettségű. Ez a tény önmagában is kiemel minket olyan szolgáltatók közül, akik ugyan szakmailag magas színvonalat képviselnek, de szakértelem híján nem tudnak komplett adminisztratív szoláltatást nyújtani.