Cím: 2490 Pusztaszabolcs, Hársfa u. 8.

magyar magyar  |  english english

Szántóföldi növénytermesztés


Családi vállalkozásként alapvetően a családtagok tulajdonában lévő földterületek megművelése a szántóföldi növénytermesztés üzletág fő tevékenysége. A saját földek mellett természetesen bérelt területeken is folytatunk gazdálkodást, mely bérletek hosszú ideje szinte változatlanul fennállnak. Alapvetően árpát, repcét, búzát, napraforgót és kukoricát termesztünk, de nem idegen tőlünk az aprómag – mint pl. lucerna – termesztés sem. Üzletágunk folyamatosan lehetőséget biztosít fajtabemutatók, növényvédelmi bemutatók és egyéb termesztéstechnológiai kísérletek elvégzésére. Gépesítettségünket tekintve rendelkezünk minden modern mezőgazdasági termeléshez szükséges eszközzel. Összesen 8db traktor (Challenger, New Holland, Landini, Mtz), 2db kombájn (Massey ferguson és Claas), 2db teleszkópos rakodógép (Caterpillar, Manitou) képezi erőgép flottánkat. Az erőgépekhez pedig minden szükséges modern munkagép megtalálható gépparkunkban. A gépesítettség magas szintje miatt mindig időben, az időjárási,- és talajállapotnak megfelelő műveletet tudjuk elvégezni.

A gépek és eszközök azonban csak a gazdálkodás szükséges, de messze nem elégséges feltételei. Szakmai szempontból elmondható cégünkről, hogy magasan képzett, naprakész tudással rendelkező munkatársak alkotják. Egy agrármérnök, két kertészmérnök, egy növényorvos mérnök,  két mezőgazdasági gépész adják a cég szakmai vezetését. A gépekkel dolgozók is szinte valamennyien szakmunkások, növénytermesztők, mezőgazdasági gépszerelők.

A növénytermesztésben két egyforma évjárat nem létezik. A változó viszonyok mellett továbbra is sikerünk kulcspontjának a magas szakmai színvonalat és kiváló eszközparkot tartjuk. Így a jövőben is elhivatottsággal, és várakozással állunk a kihívások elé melyeket az időjárás, változó szabályok, termesztéstechnológiai újdonságok állítanak elénk.